Seceta din primăvara aceasta, combinată cu epidemia de coronavirus, a afectat grav numeroase zone ale țării, în special Modova, unde populația rurală este una consistentă. Mii de români din această zonă spun că stau pe uscat de aproape o lună. 

betivi_afara_fumat_inauntru.jpg

„Când a dat pandemia în noi mai aveam ceva rezerve, mai niște vin, mai o țuică, m-a ținut ceva dar acum, gata, s-a dus totul. Nu știu ce să fac, am ajuns să beau apă, ca animalele. Cred că nu mai rezist, dacă mai ține mult nenorocirea asta simt că o să dau un topor în cap cuiva”, spune Ghiocel Asimionesei, un cetățean din județul Iași care suferă grav de sete. 

La ora actuală sunt zeci de comune afectate de secetă, într-unele dintre ele nemaigăsindu-se un strop de băutură de mai bine de o lună. Numeroși moldoveni au raportat episoade de trezie care i-au ținut lucizi și câte o săptămână. „E un coșmar, mă uit în jur și văd realitatea cu ochi limpezi, e ca dracu”, mărturisește Ilie Crimă din Vaslui.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Tuesday, 28.04.2020 12:39 Social

National Cinematografic