Secret Vibes si Whicked Hayo, neo trance si dark psy

Neo trance, adica progressive pumping si ethno psihedelic. Francezii de la Secret Vibes combina instrumente traditionale (flaut, didgeridoo, jewharp), voci sensibile, dar puternice si influente etnice (tribal, celtic, oriental) cu electronica. Performance-urile sunt dinamice si explozive, intr-un décor floral artistic intregit de proiectii, in care danseaza profesionisti ce se si joaca cu focul. Cateodata, un artist face body painting.

 
 

Desi fac muzica impreuna de zece ani, de abia anul trecut au scos primul lor album, FireFly la Aboriginal Recordings. Albumul contine voci ritmice si percuţii panoramice care creaza halucinatii cu spatii sacre antice si peisaje in care te arunci si plutesti. Piesele pentru ringuri de dans insorite, care inalta energiile. Sunt incantari mantrice date de riffuri filtrate de synthuri, bassline groovy si tobe pline de viata. Este ca o calatorie cu un covor zburator, in jurul lumii. Este clar live, la Iarmaroc!

 

 

Iar pentru ca experienta live trebuie mai intai traita ca sa poata fi inteleasa, postam deocamdata doar niste poze, in asteptarea experientei inaltatoare.

 

 

dance

 

dans_2

 

dans_3

 

foc

 

live_1

 

Psy trance intunecat si spart, dar melodios. Liveurile Whicked Hayo, adica ale celor doi belgieni Dan si Morad sunt ca o poveste de la frecvente joase, la frecvente inalte. Orgii sonore extradimensionale. Si mai ales inovative prin energia care te ridica la 200 de metri deasupra muntilor: nu melodia conduce piesele, ci bassul puternic, pe care-l simti fix in cortex. Sound alienat care bombardeaza ringul de dans cu neasteptat. Cei doi artisti din Gent fac muzica impreuna de cinci ani. Atat le-a luat sa scoata si primul album, in 2008, SoundBreakers. Au lucrat piesele din nou si din nou, pentru a atinge perfectunea pe ringul de dans. In 2010, urmeaza un nou album. Calatorie placuta!

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
10 ianuarie 2010 08:03

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult