Secretele istoriei! Antonio Stradivari avea un frate cretin care făcea vuvuzele

Întreaga omenire a auzit de Antonio Stradivari (Stradivarius), celebrul lutier din Italia secolului al XVIII-lea. Puţini, însă, ştiu că acesta avea şi un frate: mult mai puţin cunoscutul Marcel Stradivari, care întreaga viaţă a suferit de cretinism din cauza deficienţei de iod.

La vremea sa, povesteşte istoricul italian Mario Mbappi, renumele lui Marcel Stradivari ajunsese chiar să-l depăşească pe al fratelui său, atelierul de vuvuzele pe care acesta îl deschisese în Cremona fiind călcat de numeroase personalităţi ale epocii.

„Din păcate, vuvuzelele din lemn de trandafir produse cu măiestrie de idiotul irecuperabil Marcel Stradivari nu s-au păstrat până în zilele noastre, fiind confiscate şi distruse cu fiecare ocazie, însă mărturiile contemporanilor descriu în detaliu sunetul lor tânguitor, penetrant”, spune cercetătorul. „Se spune că o vuvuzelă Stradivarius a fost folosită la primul meci al echipei de fotbal locale, provocând leşinul a sute de femei din înalta societate cremoneză.”

În tot acest timp, fratele imbecil al rivalului Guarnieri ar fi încercat să inventeze un tip de bormaşină primitivă, arată documentele păstrate în Arhivele de Stat italiene.

Scris de Vasile
9 octombrie 2018 20:10
Citește mai mult despre: imbecil stradivarius vuvuzela

Alte articole

Vezi mai mult