O comună din România a demonstrat că bunăstarea nu e deloc greu de obținut. Sătenii din comuna devenită cea mai bogată din țară spun că secretul lor este unul cât se poate de banal. ”Acum 15 ani am renunțat la preot, sătui să-i tot dăm bani, ca să-ți facă el vilă și să-și ia limuzină”, explică un sătean.

sat_munte_bunastare.jpg Și decizia renunțării la preot s-a dovedit cea mai bună din istoria comunei. ”Nu doar că ne-au rămas bani pentru investiții, dar am și înțeles că, dacă vrem să obținem ceva, trebuie să muncim pentru asta, nu să plătim acatiste la biserică și să așteptăm să se întâmple. Iar bunăstarea am simțit-o și în stomac, că nu ne-a mai pus nimeni să ținem post sau alte prostii”, spun sătenii.

Cu banii economisiți prin alungarea preotului din comună, sătenii și-au renovat și extins casele, și-au cumpărat utilaje performante pentru agricultură și și-au făcut concedii pe Coasta de Azur sau chiar Thailanda. ”Iar s-a un moment dat, când ni s-a dărâmat şcoala, am pus mână de la mână şi am făcut nu o altă școală, ci o universitate”, se laudă locuitorii din cea mai bogată comună a României.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Sunday, 30.07.2017 04:35 Social

National Cinematografic