Secretul celei mai bogate comune din România: nu are preot de 15 ani

O comună din România a demonstrat că bunăstarea nu e deloc greu de obținut. Sătenii din comuna devenită cea mai bogată din țară spun că secretul lor este unul cât se poate de banal. ”Acum 15 ani am renunțat la preot, sătui să-i tot dăm bani, ca să-ți facă el vilă și să-și ia limuzină”, explică un sătean.

Și decizia renunțării la preot s-a dovedit cea mai bună din istoria comunei. ”Nu doar că ne-au rămas bani pentru investiții, dar am și înțeles că, dacă vrem să obținem ceva, trebuie să muncim pentru asta, nu să plătim acatiste la biserică și să așteptăm să se întâmple. Iar bunăstarea am simțit-o și în stomac, că nu ne-a mai pus nimeni să ținem post sau alte prostii”, spun sătenii.

Cu banii economisiți prin alungarea preotului din comună, sătenii și-au renovat și extins casele, și-au cumpărat utilaje performante pentru agricultură și și-au făcut concedii pe Coasta de Azur sau chiar Thailanda. ”Iar s-a un moment dat, când ni s-a dărâmat şcoala, am pus mână de la mână şi am făcut nu o altă școală, ci o universitate”, se laudă locuitorii din cea mai bogată comună a României.

Scris de Calin
30 iulie 2017 02:07
Citește mai mult despre: preot sat

Alte articole

Vezi mai mult