Secretul celor 800 kg de coca găsite în Deltă! Erau 8 g de iarbă, dar le-a găsit un pescar

Știrea cu cele 800 de kilograme de cocaină descoperite sâmbătă pe plaja Sfântu Gheorghe s-ar putea să fie o exagerare. Impresionați de captură procurorii DIICOT au inițiat o anchetă din care a reiești că toată povestea a pornit de la un pescar care descoperise mult mai puține droguri decât s-a vorbit inițial.

„Diadea Stepan, cel care a găsit marfa, a mai înfrumusețat un pic lucrurile. O fi de la samagon, o fi pentru că voia să se dea mare în fața prietenilor la cherhana, cert e că deocamdată nu poate dovedi decât că a descoperit o punguță cu 8 grame de marijuana, nici aia uscată bine. Dar a spus prietenilor că a prins o pungă de jumătate de kil, de-acolo ei au zis la neveste că Stepan a găsit două roabe de iarbă și că trebuie mers neapărat la pescuit, când s-au întors la cârciumă era un cancioc de cocaină și până a ajuns în presă informația deja se făcuseră 800 de kilograme. Plus că au mai și fumat din ea”, a explicat Feodor Chirilă, procuror în cadrul secției de combatere a drogurilor de la DIICOT Tulcea.

Audierile la parchet au fost dificile pentru toată lumea întrucât pescarii insistau că e vorba de cel puțin 800 de kilograme și că au și poze pe ele, dar s-au umezit, iar filmul e blocat în aparat. După 24 de ore de audieri s-a ajuns la un prim compromis, că au prins 100 de kilograme de cocaină și o sacoșă de iarbă, iar autorii nu vor s-o lase mai jos că e reputația lor de pescar la mijloc.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

26 martie 2019 08:45
Citește mai mult despre: captura droguri pescari

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult