Secuii din Harghita şi Covasna sunt convinşi că Ungaria este o regiune subdezvoltată din Mongolia

Un studiu recent a scos la iveală faptul că secuii din Harghita şi Covasna au lacune imense de cultură generală. Deşi toţi vorbesc în termeni elogioşi de Ungaria, pe care o consideră patria mamă, peste 90% dintre secui cred că Ungaria nu există ca ţară, ei fiind convinşi că aceasta este o regiune subdezvoltată din Mongolia.

Astfel se explică şi impresia pe care o au cei care vizitează Ţinutul Secuiesc, anume că o parte din oamenii care locuiesc acolo se comportă ca nişte sălbatici. „Mulţi refuză şcolarizarea, majoritatea nu vor să înveţe limba română, limba oficială a ţării în care trăiesc, în timp ce alţii au gesturi de neînţeles pentru secolul XXI, gen spânzurarea păpuşilor în public”, a explicat sociologul Decebal Popescu.

Sociologul a apreciat că vor mai trece 174 de ani până populaţia din zonă va fi capabilă să accepte adevărul geografic, anume că Ungaria este o ţară reală, care e vecină cu România. „Poate chiar mai mult, în caz că Csibi Barna va avea urmaşi”, a spus sociologul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
31 ianuarie 2013 16:01

Alte articole

Vezi mai mult