Şeful piraţilor somalezi, prins în timp ce descărca de pe net ultimul sezon din „Lost”

Marina britanică a făcut publice azi mai multe detalii despre capturarea lui Joe „Şase degete”, şeful piraţilor somalezi din Golful Aden. Acesta a fost prins, conform purtătorului de cuvânt al Royal Navy, graţie semnării tratatului împotriva pirateriei ACTA, care a făcut posibilă descoperirea căpeteniei piraţilor somalezi pe baza IP-ului furnizat autorităţilor de către providerul său de Internet.

Joe „Şase degete” a fost capturat în vreme ce descărca de pe un site de torrente ultimul sezon din îndrăgitul serial „Lost”, într-o versiune cu subtitrare în somaleză realizată de veveritza_bc şi Avocatul31. Martorii oculari spun că temutul pirat a izbucnit în lacrimi când şi-a dat seama că nu o să apuce să afle cum se termină „Lost” sau, mai rău, o să i-l povestească viitorul coleg de celulă şi după aceea n-o să mai aibă niciun farmec.

„Nu a fost foarte uşor să-l prindem” relatează ofiţerul de marină care a condus operaţiunea, „avea IP dinamic şi mai şi naviga pe net extrem de repede fiindcă tasta cu toate cele 12 degete. I-am mai tolerat pe aceşti piraţi somalezi cât timp atacau nave sau răpeau şi ucideau oameni, nu era mare brânză, dar acum au întrecut măsura descărcând filme de pe net. Trebuie să arătăm clar că nu se glumeşte cu drepturile de autor.”

Scris de TNR
8 februarie 2012 08:02

Alte articole

Vezi mai mult