Seismologii din Vrancea susţin că în seara asta mai trebuia să fie un cutremur, dar s-a furat

Scandal la punctul de lucru Vrancea al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), unde seismologul de serviciu a sesizat autorităţile de dispariţia cutremurului programat pentru această seară. Poliţia şi parchetul au demara imediat o anchetă, verificând mai multe piste.

„Am venit, ca de obicei, să verific seismograful şi să fac cafeaua. Seismograful nu pornea neam, m-am uitat la bujii, am suflat în jiglere, nimic, mort! Avea benzină în rezervor, băga gaz, nu mergea nimic. Abia apoi m-am uitat cu atenţie şi am observat furtul”, a explicat angajatul INFP, Decebal Mărmureanu.

Anchetatorii cred că, întrucât furtul a fost anunţat târziu, este foarte probabil ca hoţii să fi scos deja cutremurul în afara ţării, urmând a-l vinde la negru, prin reţelele binecunoscute. Cei mai interesaţi ar fi olandezii sau germanii, care n-au mai prins un cutremur de ani buni, mulţumindu-se cu ce aveau prin bătătură, mai o inundaţie, mai un incendiu de pădure. Furturi de acest gen s-au mai semnalizat şi la începutul anului, când s-au furat şi comercializat ilegal mai multe alunecări de teren din zona Moldovei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

16 octombrie 2013 13:08

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult