Sejururile pe Autostrada Soarelui, tot mai populare de 1 Mai!

Litoralul şi staţiunile de pe Valea Prahovei nu mai sunt la modă! La această concluzie s-a ajuns după ce autorităţile, dar şi agenţiile de turism, au constatat că majoritatea românilor au preferat să-şi petreacă cea mai mare parte a mini-vacanţei de 1 Mai pe Autostrada Soarelui. Sejururile pe A2 au fost zilele acestea cea mai populară atracţie pentru cei dornici să scape de aglomeraţia din Capitală.

Deja mai mulţi turoperatori licitează sume fabuloase pentru exclusivitatea pe această destinaţie turistică, pe care se pare că românii o preferă clasicelor Mamaia sau Costineşti, dar şi altădată îndrăgitului DN1. Cea mai căutată zonă este terminalul din Bucureşti al Autostrăzii Soarelui, extrem de apreciat deoarece dacă ai uitat ceva acasă poţi trimiţi pe cineva să dea o fugă cu metroul – până se întoarce nu ai cum să avansezi mai mult de 10 metri, explică un agent de turism.

Nu au întârziat să apară şi piraţii. Întreprinzători lacomi de bani le promit amatorilor de distracţie curse de autocar sau microbuz care-i vor duce drept în mijlocul aglomeraţiei de pe A2. În majoritatea cazurilor, e vorba însă de o escrocherie: naivii sunt duşi pe rute ocolitoare pe care nu circulă nimeni, cum ar fi vechea şosea spre mare, şi lăsaţi într-una din staţiunile de pe Litoral, spre marea lor dezamăgire.

Scris de TNR
1 mai 2012 10:05

Alte articole

Vezi mai mult