Semnarea condicii nu mai e suficientă. Acum trebuie să-ţi faci selfie cu şeful la venire şi la plecare

Guvernul a publicat normele de aplicare ale ordonanţei privind prezenţa la muncă a românilor cu serviciu. Pentru simplificare, se va renunţa la condica fizică, unde trebuiau trecute orele de sosire şi plecare. În schimb, acum toate firmele vor avea un cont dedicat de Instagram, unde angajaţii vor posta un selfie cu şeful la sosire şi la plecarea din firmă.

“E mult mai simplu. Oamenii uită de multe ori să semneze. În corporaţii, unde există carduri, angajaţii necinstiţi pot folosi cardul altuia. De aceea, e mai onest să ţi se vadă şi faţa, iar pe Instagram se vede şi ora la care ai postat, nu există dubii. Controalele se pot face mult mai uşor, şi dacă selfie-ul e reuşit, poţi să iei chiar şi un like, explică Ministrul Muncii.

Din păcate, procedura de înregistrare a contului de Instagram de firmă e anevoioasă, se stă la 4-5 ghişee, trebuie timbru fiscal şi adeverinţă de la fostele locuri de muncă, precum şi un mandat poştal, totul pus frumos într-un dosar cu şină.

Angajaţii care pleacă în concedii îşi vor face un selfie la plecare şi la sosire, cu un magnet de frigider ca dovadă că chiar au fost la destinaţia respectivă de vacanţă.

Scris de Ionut
17 august 2017 13:41
Citește mai mult despre: condică prezenta Selfie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult