Autoritățile fac un apel disperat la populație să nu mai sune la serviciul 112 să întrebe dacă pot bea în cazul în care sunt depistați pozitiv ca infectați cu Covid-19. Sistemul de urgență este aproape blocat de oameni care sună să întrebe așa ceva, deși răspunsul este „da, normal”.

costel-baut-112-coronavirus.jpg

„Sunt medic de 30 de ani de zile și asta am fost întrebat la orice fel de afecțiune medicală, de la viroze la leucemie. Ce să vă zic, nu mai insistați, degeaba spun că nu e bine să beți, că oricum nu mă ascultă nimeni. Beți măcar responsabil”, opinează doctorul Decebal Popescu, de la clinica Titan.

Totodată specialiștii avertizează că „nasul roșu”, „durerea de cap dimineața” și „senzația de greață” nu sunt simptome specifice coronavirus ci ar putea avea și alte cauze. „Înainte de culcare beți un kil de apă, asta ajută la mahmureală”, recomandă medicii.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Saturday, 21.03.2020 09:07 Social

National Cinematografic