Sfântul Gheorghe a accidentat mortal un balaur care traversa regulamentar

Faptul că Sfântul Gheorghe a ucis un balaur nevinovat pe trecerea de pietoni a trezit reacții aprinse în rândul iubitorilor de balauri. Asociația Șapte Capete (Seven Heads) a condamnat faptele Sfântului Gheorghe, pe care le consideră inumane și sângeroase. „Balaurii fără stăpân au și ei suflet ca și noi, nu e vina lor că sunt lăsați liberi pe străzi. Ei ar trebui duși în niște adăposturi moderne, ca să fie deparazitați și hrăniți. Astfel ei au șanse mai mari să fie adoptați de către oamenii care iubesc cu adevărat balaurii.”

Conform martorilor oculari, se pare că în momentul accidentului Sfântul Gheorghe cam avea viteză. „L-a luat în plin pe balaur, nici măcar nu a tras de frâie stânga-dreapta ca să-l evite”, ne spune unul dintre martori. „A dat peste el și nu a coborât de pe cal, să vadă dacă bietul animal mai suflă flăcări sau nu. Nici n-a vrut să se apropie de el, doar a luat un băț lung și-l împungea așa în coaste, ca să vadă dacă mai mișcă.”

Din raportul Poliției aflăm că balaurul ucis traversa regulamentar pe trecerea de pietoni atunci când calul condus de Sfântul Gheorghe l-a acroșat cu partea din față. În urma impactului cu Sfântul Gheorghe, balaurul a luat foc. Pompierii au încercat să stingă focul, însă era prea târziu: cinci din cele șapte capete au murit pe loc, iar alte două au murit în drum spre spital.”

Scris de TNR
23 aprilie 2012 13:04

Alte articole

Vezi mai mult