Sfatul nutriționiștilor. Brânza în coajă de brad trebuie mâncată cu tot cu coajă!
Alimentația la români nu este și nu a fost niciodată o preocupare foarte serioasă. O arată și rata mare a obezității, dovada că un popor de puturoși se îngrașă enorm când dă cu botul de sucuri și chipsuri.
Puțini români știu că brânza în coajă de brad trebuie mâncată cu tot cu coajă, pentru că acolo e vitamina C și alcaloizi care îți desfundă nasul, de exemplu. Strămoșii noștri, care mâncau brânza cu tot cu coaja de brad, nu aveau nicidoată nasul înfundat. De exemplu, pe Columna lui Traian nu există daci cu batiste, sau cu lumânări sub nări.
Nutriționiștii moderni confirmă. ”Consumul de coajă de brad activează gena munteanului, responsabilă pentru pasiunea pentru aer rece de munte și poze cu toporul sau maceta în pădure”, spune Decebal Popescu, nutriționist.
Medicii avertizează însă că trebuie să fie coajă autentică, tradițională, nu „coajă de brad vegană”, cum se vinde prin orașele mari, făcută din carton reciclat, cu arome artificiale.
Românii din generațiile trecute spun chiar că pe vremea lor nici nu mâncau brânza din coajă de brad, ci doar coaja, pentru că aia e de fapt cea mai bună, dar și pentru că erau extrem de săraci.
Joburi Disponibile
Comentarii 0 comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.