Sfaturi utile: cum să îţi alegi elefantul potrivit

Alegerea unui elefant pentru familie este o decizie ce merită toată atenţia dumneavoastră, pentru că există pericolul ca elefantul să nu se potrivească cu profilul psihic al stăpânului. Exită cazuri de oameni total nemulţumiţi de elefanţii lor, de aceea specialiştii recomandă ca la alegerea unui elefant să aveţi în vedere câteva lucruri.

Conform unui studiu recent, un elefant din doi suferă de depresie gravă, ceea ce îl face o companie foarte neplăcută pentru om. De aceea, atunci când vă luaţi un elefant trebuie să aveţi grijă să îl alegeţi mereu pe al doilea, pentru că primul sigur este foarte deprimat.

Ca să nu ajungeţi în situaţia neplăcută de a vă plictisi de moarte în compania elefanţilor dumneavoastră, asiguraţi-vă întâi că elefantul care vă place ştie de glumă. Când îl abordaţi, destindeţi atmosfera spunându-i un banc şi vedeţi cum reacţionează. Elefanţii preferă bancurile cu indieni şi pe cele cu Tarzan, pe care îl consideră prietenul lor. Dacă dă capul pe spate şi urlă ca Chewbaca înseamnă că a gustat gluma şi puteţi să-i mai spuneţi încă una.

 

Dacă deja aţi pus ochii pe un elefant mai răsărit şi sunteţi gata să îl luaţi acasă, pregăţiţi-vă din timp casa. Aveţi grijă să îl primiţi cu foarte multă căldură, pentru că şi el este un animal foarte mare. Dacă elefantul se simte bine, nici n-o să-l simţiţi în casă. Trebuie să îl învăţaţi de mic cu lădiţa cu nisip, pe care i-o puteţi amenaja pentru început în cadă.

 

După adolescenţă mulţi elefanţi încep să sufere de afecţiuni locomotorii grave, cauzate în special de sedentarism. Primul semn al bolii este că li se uflă picioarele şi nu-i mai interesează fotbalul. Elefanţii bătrâni au trompa flască şi nu o mai pot ţine în erecţie oricât de stimulaţi ar fi. Mult mai trist este că după o vârstă ei încep să îşi piardă memoria, uită mereu pe unde îşi pun lucrurile şi de multe ori uită unde locuiesc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
1 iulie 2010 14:30
Citește mai mult despre: chewbaca depresie elefanti memorie sfaturi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult