Sfaturile lui Băsescu pentru românii afectaţi de criză şi inundaţii

Nemulțumit de faptul că românii se plâng la el pentru orice li se întâmplă, președintele Traian Băsescu a promovat un pachet de măsuri prin care țăranii să se descurce singuri. După părerea sa, în acest moment nimeni nu are nicio scuză pentru faptul că nu-i ajung banii pentru mâncare. Iată sfaturile președintelui pentru oamenii săraci de la țară:

• Oameni buni, trebuie să învățați să vă descurcați singuri. Eu v-am oferit toate condițiile ca să trăiți bine, deși mai aveam și altă treabă. Restul depinde de voi.
• La țară nimeni nu are nevoie să cumpere pâine. Dacă vreți pâine trebuie să v-o faceți singuri, din făină sau din orice altceva, că nu trăiți la Paris să mâncați pâine toată-ziua-bună-ziua.
• Pensionari, să nu mai cereți călătorii gratuite pe tren. Sunteți de la țară, aici nu aveți drumuri, vă doare-n spate. Ziceți mersi că nu trebuie să cumpărați bilete de tramvai și cartele de metrou.
• Dacă aveți în casă apa până la gură, nu mai deschideți gura ca să comentați politică sau altceva, că vă intră apa în gură (hăhă).
• Dacă nu aveți bani să vă plătiți impozitul pe casă, mutați-vă de acasă și băgați pe altcineva în chirie. Evident, veți plăti impozit și pentru banii pe care îi luați pe chirie, deci puneți ceva deoparte încă de acum.
• Bătrânii care au mulți copii nu mai au nevoie de pensie, deci nu mai așteptați să vă dea și statul bani. Nu e vina mea că v-a plăcut să faceți sex.
• Sărbătorile costă bani, așa că nu mai țineți chiar toate sărbătorile legale și religioase. Crăciunul se sărbătorește odată cu Paștele și cu 1 mai, iar Revelionul se serbează numai o dată la doi ani.
• La țară nu aveți nevoie de curent electric. Dacă vreți neapărat să vă uitați la televizor, atunci face-ți-vă singuri curent, din ce aveți prin gospodărie și uitați-vă numai la B1 TV.
Construiți-vă singuri o mașină. Aveți unelte, aveți lemn în pădure, aveți tot ce vă trebuie. Puneți mâna și lucrați.
• Nu vă mai construiți case. Astea costă bani, iar voi nu vă permiteți. V-am mai spus: lăsați-i pe oamenii cu bani să-și construiască case. Voi stați liniștiți.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 iulie 2010 14:07

Alte articole

Vezi mai mult