Sistemul cardului de sănătate şi-a revenit! Din păcate, numai parţial: se pot prescrie doar laxative

După o lungă bătălie cu hăţişul de cabluri din camera cu servere, CNAS aduce asigurări că problemele sistemului electronic al cardului de sănătate sunt remediate! Din păcate, soluţiile găsite sunt temporare, iar funcţionalitatea cardurilor a fost restaurată doar parţial: indiferent de diagnostic, medicii pot prescrie, momentan, doar laxative.

“Într-adevăr, nu putem emite reţete decât pentru laxative, dar gama e destul de largă. Unui pacient cu o fractură de deget, de exemplu, îi prescriem ceva uşor – un ceai laxativ pe bază de plante, de exemplu – în timp ce persoanelor implicate în accidente grave putem să le dăm Ciocolax, Dulcolax sau chiar purgative puternice, ca Fortrans, care lasă colonul lună!”, explică dr. Florentin Ojdeală, şeful secţiei de ortopedie de la Spitalul “Sergiu Cantacuzino” din Popeşti-Leordeni.

“Decât nimic, tot mai bine aşa!”, a oftat un pacient în vârstă de 82 de ani care încerca de câteva luni să-şi reînnoiască reţeta obişnuită, trăgând victorios după el un coş încărcat cu hârtie igienică şi medicamente împotriva constipaţiei de diferite culori şi gramaje.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Timesnewroman.ro, acum și în format print. Almanahul TNR, 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Vasile
1 noiembrie 2016 13:11
Citește mai mult despre: card de sanatate laxative medicamente sanatate

Alte articole

Vezi mai mult