Sistemul de plăți Raiffesen a picat când au încercat să bage pensiile speciale mărite

Problemele la banca austriacă Raiffeisen nu sunt legate de vreun boicot al românilor sau, cum au mințit ei, că au fost deconectați de la sistemul SWIFT. Căderile în rețea au apărut când ministerele au început să livreze pensiile speciale mărite către beneficiarii acestora.

Sistemul este unul automat și nu a luat în calcul că șmenurile de la noi din țară pot fi făcute inclusiv de entități ale statului și s-a blocat. În mod normal, dacă cineva primește mai mulți bani decât e normal se trimite o sesizare către instituții ale statului dar, în cazul de față, exact acele instituții livrau banii, așa că computerul a intrat într-un loop infinit.

Conducerea Raiffeisen a comunicat Guvernului României situația și a cerut ca, atunci când e vorba de un șmen, să dea un telefon înainte, cum se face de obicei. „De-a lungul timpului am arătat că suntem un partener de încredere în orice manevră dubioasă a statului și vom rămâne și pe viitor”, a anunțat președintele Raiffeissen România, Schpagen von Groningen.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

16 decembrie 2022 15:04
Citește mai mult despre: pensii Raiffeisen România

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult