Cu toţii am fost consternaţi să aflăm că în ţară sunt mai bine de 2000 de şcoli cu WC-ul în curte, dar situaţia reală, din teren, e chiar mai gravă! O dovedeşte un raport al Institutului European pentru Canalizare “Richard Porumb”, care arată că în unele judeţe, ca Vaslui sau Botoşani, există şcoli care au buda nu doar afară din clădire, ci în cu totul alt sat, la mai bine de 5 km de mers prin pădure.

scoalavsbuda.jpg
WC-ul şcolii din Măluşteni, Vaslui, de exemplu, se află în satul Ţuţcani, la câţiva kilometri distanţă. Practic, pentru a fuma o ţigară sau a-şi face nevoile, copiii trebuie să străbată o orezărie, să treacă înot un râu plin cu crocodili, să învingă un uriaş în luptă dreaptă şi să escaladeze o stâncă înaltă de 90 de metri, arată raportul.

“Măcar n-au de traversat vreo autostradă”, glumeşte un localnic vizibil afectat de friguri galbene, dar hotărât să parcurgă ultramaratonul de 72 de kilometri până la cel mai apropiat dispensar.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Friday, 26.01.2018 12:27 Social

National Cinematografic