România va avea parte de prima modificare majoră de tradiții de la 1907 încoace. Conform unei circulare interne a BOR, preoții vor cere acum ca slujba religioasă de cununie să aibă loc după nunta civilă, pentru a ști exact cât au încasa mirii la nuntă și a acorda bisericii comisionul potrivit pentru unire în fața lui Dumnezeu.

 nunta_capcana.jpg

„De-a lungul timpului am făcut o serie de greșeli, părintele sau diaconul evalua din ochi cam câți bani fac mirii, sau ce portofel are nașul și propunea o sumă plăcută Domnului. Din păcate această abordare permitea tinerilor să păcălească preotul și astfel Dumnezeu încasa mai puțini bani decât i se cuvin. Vorbim de o evaziune fiscală ecleziastică, unul din cele mai grele păcate posibile, dacă nu cel mai greu”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Într-adevăr, în urmă cu câteva decenii, preotul cunoștea foarte bine comunitatea pe care o păstorea și știa câți bani face fiecare enoriaș. În zilele noastre însă, românii se căsătoresc la întâmplare, la ce biserică și parohie le place lor mai mult și preoții nu pot evalua bogăția mireanului. Un om îmbrăcat ca un sărac ar putea fi foarte înstărit, dar poate așa e moda la el în sat, să umble îmbrăcat cu haine de la H&M chit că e plin de bani.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Eftimie | Saturday, 10.11.2018 07:43 Social

National Cinematografic