Smart City. Gabi Firea a inaugurat primul autobuz fără şofer, doar cu o cărămidă pe pedala de acceleraţie

Ceea ce până ieri nu era decât o carcasă împuțită mâncată de rugină și împachetată în reclame să nu se rupă, adică un autobuz de pe linia 102, s-a dovedit a fi o investiție majoră în programul Smart City, program în care Bucureștiul ocupă ultimul loc în lume. Ruina de tablă a fost transformată într-un autobuz autonom fără șofer după ce un mecanic dibaci a pus o cărămidă pe pedala de accelerație.

„Cu greutatea pe pedală autobuzul atinge viteza maximă pentru care a fost proiectat, respectiv 16 kilometri la oră pe drum drept. La vale merge și un pic mai repede, de aceea avem bare în vehicul, să se țină călătorii de ele”, a declarat șeful direcției de cibernetică auto de la RATB. 

Călătorii au apreciat modernizarea autobuzului, mai ales faptul că nu oprește între stații să se urce controlorii în el. „Mai mult, pentru că merge constant și nu stă la semafoare, ajungem mai repede la destinație și nici nu pot să se urce pensionarii în el. Azi dimineață eram trei inși în autobuz, probabil singurii care aveau treabă în acea dimineață, că mergem și noi la muncă”, a declarat Cristian Lamba, un călător de pe linia 102.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

22 mai 2018 13:32
Citește mai mult despre: autobuz autonom fara sofer

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult