Şocant! Baba Novac a fost victima unui violator de babe din Botoşani

Istoricul Vasilică Amărăşteanul a aruncat în aer manualele de istorie, după ce, susţine el, a descoperit că Baba Novac, una dintre căpeteniile lui Mihai Viteazul, a fost victima unui violator de babe din judeţul Botoşani. El spune că a făcut macabra descoperire în timp ce se documenta pentru un dicţionar al violatorilor de babe din judeţul Botoşani.

“Să nu uităm, evenimentul a avut loc în jurul anului 1600, când Baba Novac avea 70 de ani. În acea vreme speranţa de viaţa era mult mai scăzută decât în prezent, motiv pentru care violatorii de babe îşi găseau cu greu o victimă. Probabil din acest motiv a ajuns Baba Novac victima unui astfel de violator”, a explicat Vasilică Amărăşteanul.

Violul s-a petrecut noaptea, în timp ce Baba Novac dormea în cortul său. “Violatorii au aflat că într-un cort din apropiere doarme Baba Novac, care are 70 de ani. Era exact genul de informaţie care aprinde imaginaţia oricărui violator de babe”, a explicat istoricul.

Un an mai târziu, în 1601, Baba Novac a fost prins de dieta maghiară şi executat prin ardere pe rug, la Cluj. Vasilică Amărăşteanul susţine că, în realitate, Baba Novac s-a predat singur, din cauza ruşinii de care a avut parte cu un an înainte.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
19 septembrie 2011 11:18

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult