Şoferii care vor să circule pe Şos. Ştefan cel Mare vor trebui să treacă o testare psihologică

Veşti proaste pentru şoferii care sperau că şi la anul vor putea petrece ore bune în fiecare zi stând în trafic pe Şoseaua Ştefan cel Mare! Poliţia Capitalei a decis să pună capăt acestei situaţii şi să ia măsuri pentru ca pe această arteră din Bucureşti să nu mai poată circula chiar oricine. Mai precis, e vorba despre o testare psihologică pe care, începând din 2012, va trebui să o treacă orice conducător auto care vrea să intre cu maşina pe Ştefan cel Mare. Cine nu dă testul sau îl pică va trebui să folosească alte rute, de pildă prin centru sau pe străzi lăturalnice– desigur, cu dezavantajul că va ajunge mult mai repede la destinaţie fără să se enerveze.

„Nu e un test foarte complicat”, explică cei de la Poliţia Capitalei, „de pildă, nu necesită cunoştinţe de circulaţie rutieră, pentru că e evident că oricine vrea să intre pe această şosea nu le are. Tot ce vrem să aflăm este dacă respectivii conducători auto sunt cât de cât sănătoşi mintal, deoarece din intenţiile lor pare a rezulta mai degrabă opusul.” Cei care vor reuşi să treacă testul vor primi certificatul de „Apt pentru circulaţie pe Şoseaua Ştefan cel Mare”, care în viitor ar puteadeveni obligatoriu şi pentru a intra cu maşina pe DN 1 sau pe centura oraşului Alba Iulia.

Fireşte, majoritatea şoferilor sunt revoltaţi. Reprezentanţii lor spun că dacă cumva se va întâmpla ca, în urma acestei măsuri, pe Şoseaua Ştefan cel Mare să se poată circula normal, vor organiza mitinguri de protest care să blocheze complet traficul în Bucureşti.

foto: Vali Petcu

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
28 noiembrie 2011 11:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult