Soldat român rănit în Afganistan, plimbat între spitale deoarece nimeni nu voia să-l interneze

Noapte nefastă pentru un soldat român aflat în stare gravă după ce a fost rănit în Afganistan de explozia unui obuz. Ambulanța l-a plimbat ore întregi pe străzile Bucureștiului, de la un spital la altul, deoarece niciun medic nu a vrut să îl interneze.

“Soldatul a venit în România cu un avion militar american care l-a transportat de urgență”, povestește Georgeta Stamate, asistenta de pe ambulanța care l-a preluat. „Avea răni grave și trebuia să-i facem urgent niște transfuzii. Din păcate, la centrul de transfuzii medicul a zis că nu mai are locuri în pat și ne-a trimis cu pacientul la Spitalul Universitar. La Universitar, medicul de gardă ne-a explicat că soldatul nu are asigurarea medicală plătită la zi și, prin urmare, n-are cum să-l interneze. Ne-a sfătuit să încercăm la Elias.”

În cele din urmă, soldatul a fost internat la Spitalul Floreasca, unde medicii l-au pus în pat alături de doi bolnavi de astm bronșic – soț și soție. Chirurgul care l-a operat nu s-a abținut totuși și l-a apostrofat pe militar pentru rănite căpătate în campania din Afganistan: “Ce-ai făcut aici la picior, de ți-a zdrobit osul cu o bombă? Te-ai bătut? Vezi, dacă nu te-astâmperi? Să fii și tu mai atent data viitoare că a doua oară nu te mai cos!”

Cazul soldatului român plimbat de la un spital la altul după ce a fost grav rănit în timpul luptelor cu talibanii i-a scandalizat pe mulți români. Ministerul Apărării a atras însă atenția că incidentul e cât se poate de normal. “Un militar trebuie să fie în stare să moară cu zile la datorie, pentru țara lui. Peste secole, românii își vor aminti de eroismul celor care au căzut din cauza dotării deficitare din spitale,” a declarat ministrul Gabriel Oprea, lăudând eroismul soldatului neobosit, care s-a plimbat o noapte întreagă cu ambulanța, deși pierdea sânge.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
12 noiembrie 2011 11:47

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult