Solidaritate admirabilă cu irlandezii de Saint Patrick’s Day: toți vasluienii sunt beți morți

Deși hulit de mulți, județul Vaslui ne-a dat azi la toți o lecție de solidaritate și respect față de tradițiile altor popoare. De Saint Patrick’s Day, vasluienii au început să bea încă de când s-au trezit, în bunul spirit al zilei naționale a irlandezilor de pretutindeni. La această oră practic nu mai există vasluian care să nu fie beat mort.

”Azi bem nu pentru că suntem vasluieni, ci pentru că suntem alături de poporul irlandez”, spune Ghiocel Asimionesei, singurul vasluian care la ora asta încă mai poate vorbi articulat. ”Într-adevăr, în restul zilelor bem fără un motiv anume – bem ca să nu muncim, bem ca să ne facem curaj să violăm ceva sau ca să aruncăm cu toporul după vecin – dar azi nu e cazul.”

Din păcate, nu au lipsit nici incidentele. Câteva zeci de irlandezi, invitați special în Vaslui ca să sărbătorească Saint Patrick’s Day alături de localnici, se află în comă alcoolică încă de la orele prânzului, după ce au încercat să țină pasul cu vasluienii. ”Se vede că ei nu se antrenează 365 de zile pe an, ca noi”, a comentat sec Ghiocel Asimionesei.

Scris de Calin
17 martie 2015 19:03

Alte articole

Vezi mai mult