Solidaritate! Un cal inimos din Strehaia şi-a primit stăpânii în casă, ca să nu îngheţe

Stihiile iernii ne fac pe toţi mai oameni, chiar şi dacă nu suntem oameni! Jenel, un armăsar de 8 ani din Strehaia, şi-a impresionat în acest weekend toţi concetăţenii cu un gest de generozitate tipic cabalină. Pentru că afară era un ger teribil, calul şi-a primit stăpânii în casă şi i-a lăsat să doarmă în sufragerie, fără teamă că aceştia i-ar putea murdări covorul.

“Mi-era milă să-i ştiu înghesuiţi în cortul ăla mic, când eu am ditamai palatul de marmură, cu sobă şi candelabru”, recunoaşte calul, nechezând cu blândeţe. “Ştiu că unii spun că sunt murdari, că îşi fac nevoile pe unde apucă şi că îţi rumegă perdelele, dar n-au şi ei un suflet? Măcar atât le datorăm şi noi, un pic de căldură, după ce ne-au adus fân un an de zile.”

Stăpânii calului, un clan de cuţitari renumit în 6 ţări europene, spun că îi sunt foarte recunoscători animalului şi că vor face tot posibilul să-i răsplătească dărnicia. “Dacă vreun alt cal îi face probleme lui Jenel al nostru, să se aştepte să găsească un cap de om pe pernă dimineaţa!”, a comentat Richard Căldărar, capul norocoasei familii strehăiene.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Scris de Vasile
9 ianuarie 2017 16:01
Citește mai mult despre: cai frig ger iarna Strehaia tigani

Alte articole

Vezi mai mult