Solidaritate vasluiană! Proprietarul unui birt din județ a făcut ţuică din bere belgiană

Solidaritatea cu poporul belgian nu se manifestă doar în Londra, Paris sau Berlin, ci și în înapoiatul Vaslui. Într-una din comunele județului, Bârlad, un patron de birt vinde cu real succes țuică de Leffe. Patronul a decretat o săptămână de solidaritate, în care vasluienii vor bea doar țuică făcută din bere belgiană.

”Ca să fim și noi solidari cu belgienii, am făcut comandă de bere belgiană și m-am trezit cu vreo 50 de lăzi de Leffe”, povestește patronul Ghiocel Asimionesei. ”Numai că, ghinion!, nici un client nu cumpăra berea. Apoi am realizat că aveau dreptate clienții. Ce fel de solidaritate e aia care nu te arde pe gâtlej? Așa că am făcut țuică din ea, iar acum se vinde de nu fac față comenzilor. Am mai comandat câteva sute de lăzi de bere Leffe, ca să mai fac țuică din asta belgiană.”

”Excelență țuică””, a exclamat un vasluian, în timp ce ridica paharul în cinstea Belgiei. ”La câte pahare am băut până acum, deja mă simt jumătate belgian. Mi-am anunțat și nevasta să se bucure de o noapte liniștită, fără bătaie, că intenționez să fiu solidar cu poporul belgian până mâine dimineață. Hai noroc!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
23 martie 2016 18:03
Citește mai mult despre: bere tuica Vaslui

Alte articole

Vezi mai mult