Solomon Marcus, dat afară din Academie, să-i facă loc lui George Copos, care a scris mai multe cărți

Academia Română a avut ieri o reuniune de urgență dedicată primirii unui nou membru în rândurile sale. Este vorba de George Copos, fost deținut, care la fel ca și Steinhardt, a avut o importantă activitate culturală în spatele gratiilor. Dar, pentru că numărul academicienilor este fix și limitat, Consiliul de Conducere a decis să-l dea afară pe matematicianul Solomon Marcus.

„Hai să nu ne mai ascundem după deget, cine mai are nevoie de matematică în ziua de azi, când avem smart-phone-uri și calculatoare! Dar, dacă e să vorbim de economie și istorie, subiecte asupra cărora s-a aplecat domnul Copos, din astea nu poți avea niciodată suficient. Și mai e ceva! Domnul Solomon Marcus are 90 de ani și nu a scris decât câteva cărți! Ce are altceva de făcut decât să scrie?”, a declarat șefu’ la academicieni.

Solom Marcus a încercat să să protesteze dar imediat au fost chemați Dinu Săraru și încă vreo câțiva vlăjgani de 70 de ani, care au intrat în academie pe vremea când se acceptau și tractoriști, și l-au aruncat pe matematician pe scări, direct în brațele medicilor care supravegheau evenimentul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
8 aprilie 2015 13:04

Alte articole

Vezi mai mult