Soluţie de compromis! UBER va avea voie să funcţioneze, dar doar cu maşini galbene care put

Negocierile în guvern și reprezentanții aplicațiilor de ride-sharin au ajuns la un compromis acceptat de ambele părți. Astfel, aceștia vor avea voie să circule fără autorizație de taximetrie atâta timp cât folosesc mașini galbene care put.

„Nu este corect ce fac aplicațiile de ride-sharing pentru că introduc o concurență neloială pe piață. Nu toți cei care fac transport în regim de taxi pot și au chef să se spele și nu putem îngrădi accesul pe piața muncilor a nespălaților și a putorilor, că e împotriva convenției pentru Drepturile Omului. Dacă domnii de pe UBER respectă aceste reguli, sunt liberi să lucreze pe piața românească”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Mașinile UBER, Taxify sau Bolt oprite în trafic de polițiști vor trebui să lase geamurile jos când se apropie agentul de circulație, ca să se simtă duhoarea și să se audă manelele. Dacă, dintr-o eroare sau neglijență, mașina nu pute atunci șoferul trebuie să facă dovada că nu eliberează bon fiscal în cel puțin jumătate din curse.

Scris de Eftimie
23 mai 2019 18:05

Articole asemanătoare

Vezi mai mult