Şomerii, exploataţi fără milă de statul român

Mai mulţi şomeri se plâng de tratamentul aplicat de statul român. Deşi angajarea de probă a fost scoasă de mult în afara legii, statul român ignoră cu nesimţire legea şi îşi bate joc de practicanţii acestei nobile meseri, una dintre cele mai vechi din lume. Practic, nu există şomer în România care să nu fie dat afară după o perioadă de probă. În semn de solidaritate cu colegii lor daţi afară, şomerii încă în activitate au ameninţat că vor ieşi în stradă şi îşi vor căuta de lucru dacă nu se iau rapid măsuri care să stopeze acest fenomen.

Nicolae D.: „M-am pregătit toată facultatea pentru a deveni şomer. Am facut Filosofia, şi încă la universitate privată, neacreditată, pentru a fi sigur că ajung şomer. Am terminat facultatea şi, după ce am obţinut foarte uşor cele trei refuzuri regulamentare, mi-am depus dosarul pentru e deveni şomer. Evident, am fost acceptat. Nimeni nu mi-a spus însă atunci că eu, de fapt, sunt în perioadă de probă. După 6 luni pur şi simplu am fost dat afară. Cică nu mai îmi dau nici un ban, deşi am fost un şomer exemplar. În aceste 6 luni n-am încercat măcar o dată să-mi caut un loc de muncă.”

Există şi situaţii de-a dreptul dramatice, de persoane care şi-au luat credit când au devenit şomeri iar acum nu mai au cu ce plăti ratele. Este şi cazul lui George M.: „Dom’le, aşa ceva nu se face! Chiar ieri am fost la reprezentanţă pentru a returna yachtul. Am fost nevoit s-o fac. L-am luat cu credit, imediat după primul şomaj încasat – suma era frumuşică, mă antrenasem pentru post frecând menta într-un post de conducere la o regie de stat. Acum, după 6 luni în care am dat lunar rata, m-am trezit pe străzi. N-am primit nici măcar un preaviz, pur şi simplu au renunţat la serviciile mele. E nesimţire curată asta, dom’le!”

 

Şomerii daţi afară sunt decişi să oprească discriminarea şi să fie trataţi exact ca pensionarii. Din punctul lor de vedere nu există nici o diferenţă între munca unui pensionar şi munca unui şomer şi, cu toate astea, ei primesc bani doar 6 luni, în timp de pensionarii până la sfârşitul vieţii.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
13 ianuarie 2010 09:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult