Sondaj: 80% din pasagerii CFR consideră că trenurile se îndreaptă într-o direcţie greşită

Potrivit unui sondaj efectuat pe un eşantion reprezentativ de rute, foarte mulţi pasageri care optează pentru serviciile CFR consideră că trenurile se îndreaptă într-o direcţie greşită, principala cauză fiind corupţia din sistem.

„Domne, eu m-am urcat odată într-un tren de Cluj, la cuşetă, şi dimineaţa m-am trezit la Iaşi. Am înţeles că cineva ar fi dat şpagă şi s-a modificat ruta. Nu am fost foarte supărat, pentru că am profitat şi mi-am cumpărat nişte ţigări netimbrate de la un cetăţean ucrainean. Dar, totuşi, nu e în regulă din partea CFR-ului”, declară Victor R, pasager.

Românii sunt de părere că trenurile ar circula mult mai bine dacă ar fi conduse de o persoană capabilă şi ar prefera un tren condus de un mecanic autoritar.

„Mai bine un mecanic care să ştie ce face şi să fie lăsat în pace să facă ceva, chiar dacă e autoritar şi, de exemplu, dă jos din tren persoanele care deranjează, precum ţiganii sau homosexualii”, susţine Robert Acrişor, navetist participant la sondaj.

Cei mai nemulţumiţi de serviciile CFR sunt oltenii, aceştia neînţelegând de ce un tren Bucureşti-Caracal trebuie să treacă pe la Piteşti, însă nu exclud posibilitatea ca trenurile să o ia pe A1.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
25 august 2013 03:08

Alte articole

Vezi mai mult