Sorin Oprescu: „Taxa de trecere peste Pasajul Basarab va fi cam piperată”

Pentru că lucrările la Pasajul Basarab sunt aproape de final, primarul Capitalei a făcut deja publice tarifele care se vor percepe pentru traversare. Sumele sunt calculate în aşa fel încât cetăţenii să simtă că au contribuit şi ei cu ceva la modernizarea oraşului, fiindcă nimic nu e gratis pe lumea asta.

Pentru ca sistemul de taxare să funcţioneze cât mai onest, la fiecare trecere pe pod şoferii vor trebui să plătească taxa de două ori: o dată pentru intrarea pe pod şi încă o dată pentru ieşire. Primarul Sorin Oprescu ne-a explicat acest sistem de tarifare: „Taxa de acces pe pod va fi una fixă, în timp ce taxa de ieşire este variabilă. O comisie de trafic va supraveghea felul cum ai trecut podul, iar la capăt primeşti o notă. Dacă ai trecut podul cu notă mare, plăteşti mai puţin. De exemplu, dacă treci foarte repede plăteşti mai puţin, pentru că nu ţii podul ocupat. Astfel încercăm să-i încurajăm pe şoferii care ştiu să aprecieze viteza şi nu se tem de moarte. În schimb, dacă mergi încet şi numai în linie dreaptă poţi ajunge să plăteşti şi dublul taxei de acces, pentru că nu ai profitat de avantajele pasajului suprateran.”

Şoferii care nu au bani la ei vor avea posibilitatea să plătească echivalentul taxei de pod în litri de benzină. Un angajat al primăriei le va băga un furtun în rezervorul maşinii şi va scoate de acolo combustibil atât cât să acopere paguba, plus o mică atenţie pentru deranj.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 martie 2011 15:03

Alte articole

Vezi mai mult