Spania, îngenuncheată. După catalani, au cerut independenţa şi milioanele de moldoveni stabiliţi acolo

Regatul spaniol are probleme grave. După Catalonia, care e la un pas de secesiune, se pare că există un curent de opinie tot mai puternic printre moldovenii stabiliţi în Spania de a se dezlipi şi ei de ţara adoptivă, care se confruntă cu probleme grave. Ei vor să trăiască într-o ţară nouă, separată, numită Moldovania, care ar avea o productivitate a muncii record şi o natalitate mai mare decât a Indiei.

Guvernul provizoriu al Moldovaniei invită toţi moldovenii la El Grande Mitingue Nacional, care va avea loc în Madrid. Sunt aşteptaţi 2 milioane de moldoveni, circa 30% din populaţia totală de moldoveni din Spania. Moldovania intenţionează să rămână în UE şi se obligă să finanţeze în continuare programele sociale ale Spanie, pentru că “moldovenii au fost mereu miloşi şi darnici cu săracii”, spune Ghiocel Asimionesei, liderul mişcării separatiste moldoveneşti din Spania.

Moldovania exclude o federaţie cu Catalonia, pentru că “Nu dorim să finanţăm ţări mai înapoiate. Să ajungă şi ei la un standard de viaţă şi la venituri decente, cum avem noi, şi apoi discutăm de o eventuală uniune. Până atunci să stea frumos acolo, vom fi în Uniunea Europeană”, a mai spus Ghiocel Asimionesei.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
16 mai 2017 11:05
Citește mai mult despre: independenta moldoveni spania

Alte articole

Vezi mai mult