Specialiştii spun că războiul şi mega-seismul anunţate pentru 2012 n-au legătură cu sfârşitul lumii!

Putem răsufla uşuraţi! După ce zilele trecute au apărut speculaţii cum că ar exista o anumită legătură între sfârşitul lumii, progonozat a avea loc în 2012, şi alte două evenimente anunţate pentru anul acesta – războiul nuclear între SUA, Israel şi lumea islamică şi mega-cutremurul devastator – specialiştii americani au liniştit opinia publică: cele trei evenimente nu sunt legate în niciun fel unul de altul!

Se pare că e vorba de o pură coincidenţă între Apocalipsă, conflictul cu arme atomice şi seismul gigantic de gradul 10 pe scara Richter, toate urmând a avea loc, întâmplător, anul acesta. Coincidenţa, spun specialiştii americani, a fost speculată de tabloide pentru a crea o panică absolut nejustificată în rândul populaţiei. De fapt, sfârşitul lumii, chiar dacă va avea loc în 2012, va fi cu totul altceva, dovadă şi faptul că, după calculele specialiştilor, după o conflagraţie nucleară şi un mega-seism cel puţin 5% din populaţia Terrei ar supravieţui, deci practic nu am putea vorbi despre o apocalipsă reală.

Mai mult, specialiştii de la Washington spun că ar trebui mai degrabă să ne bucurăm, dat fiind că şansele ca 3 astfel de evenimente să aibă loc în acelaşi an sunt extrem de mici, o asemenea conjuncţie de catastrofe având loc odată la un miliard de ani. Ei afirmă că alţii ar fi invidioşi pe generaţia actuală care, dacă prin absurd ar supravieţui, le-ar putea povesti nepoţilor că a prins un război atomic, sfârşitul lumii şi un seism devastator.

Scris de TNR
26 martie 2012 06:03

Alte articole

Vezi mai mult