Spectacol. Godină călare pe alpaca Pablo a deschis parada Junilor din Schei

În fiecare an, de Duminica Tomii, paleomoldovenii din Scheii Brașovului reiau un ritual străvechi, rămas de la primii moldoveni care au venit aici, prin secolul XV și coboară călare în cetate, în cadrul unei tradiții care durează de mai bine de un secol. Neomoldovenii din oraș pot vedea astfel o frumoasă paradă călare, cum nu se face nicăieri în România.

Anul acesta parada a fost și mai spectaculoasă, pentru că în fruntea coloanei a fost chiar celebritatea locală, Marian Godină, care a intrat în cetate călare pe alpaca proprie. E-adevărat, tradiția spune să mergi călare pe cal, dar în ultimii ani există mai multe alpace decât cai în Schei, și fiecare a venit cu ce a putut.

Ca locuitor al celui mai vechi cartier de moldoveni din Brașov, Godină a fost primit automat în rândul Junilor Brașoveni. Și la alte părți ale tradiției a adus contribuția proprie, de exemplu la proba de aruncare a buzduganului, Marian a aruncat un berbece de spart uși pe care-l avea acasă, că poate e o urgență și-l cheamă colegii din concediu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 aprilie 2023 17:27
Citește mai mult despre: alpaca Godina junii marian godina

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult