Speculă! Gondolierii din București au mărit tarifele cu 50%

Persoanele care circulă cu gondola zilele acestea prin București trebuie să fie foarte atente în ce gondolă se urcă, pentru că pot avea surprize foarte neplăcute. Dacă vreți să luați gondolă din stradă, uitați-vă cu atenție să aibă tariful afișat la tribord. Mulți gondolieri au mărit tariful la 2.39 sau chiar 3.50 lei pe kilometru. De aceea, cel mai bine ar fi să sunați direct la debarcader și să faceți comandă de gondolă, ca să fiți sigur că e de firmă şi că are tarif normal.

De asemenea, este posibil ca unii gondolieri să nu vrea să vă ducă la destinație, sub diverse pretexte: ba că apa e prea mare, ba că distanța e prea mică ş.a.m.d. „Nu intru cu gondola pe Magherul la ora asta, că e apa de doi metri și nu ajung la asfalt să împing”, ne explică un gondolier bătrân care aşteaptă client la Parcul Izvor. „Plus că gondola mea e cam veche, ia apă… Normal că am mărit tariful. Dacă nu le convine, atunci să stea juma’ de oră în stație la telegondolă, să-i plouă în cap ca să vadă cum e. Sau să meargă înot, că e mai sănătos.”

Tot din cauza vremii, cei mai mulți gondolieri se feresc să ia mai mult de doi clienți la o cursă, oricâtă șpagă li s-ar oferi. „Trebuie să înțeleagă și clienții că pe vremea asta nu mai merge câte patru în gondolă”, ne spune un alt gondolier. „Păi pot eu să urc pe Podul Grant cu patru oameni în gondolă? Nu pot, că am prăjinile de vară şi patinez.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 mai 2012 05:05

Alte articole

Vezi mai mult