Spitalul Deva, preluat de Armată. S-a făcut prima operație de amigdalită cu baioneta

Conducere în stil militar la spitalul din Deva, preluat de Armată. Medicii militari au introdus disciplina în toate secțiile și operațiile de chirurgie au fost și ele militarizate. Prima operație de amigdalită cu baioneta a fost făcută azi-dimineață și pacientul se simte atât de bine că deja a alergat 5 km cu ranița în spate.

Lucrurile merg mult mai bine de când au venit soldații, pentru că pedeapsa pentru malpraxis este execuția prin împușcare în spatele spitalului, așa că medicii nu prea mai greșesc și nici nu cer șpagă.

Pacienții spun că s-au obișnuit rapid cu viața de cazarmă din spital. Trezirea e la 5 dimineața, se face o înviorare în curte, dușuri reci, mic dejun cu fasole, după care instrucție. ”Sunt internată pentru probleme la ficat și nu mi-aș fi imaginat niciodată că o să trag cu mitraliera antiaeriană calibrul 22 mm, spune Marieta, internată în spitalul din Deva.

Foarte mulți pacienți se simt deja mai bine decât a preluat armata spitalul, pentru că acum au posibilitatea să arunce în aer diverse lucruri, cu lansatoare de grenade, ceea ce face foarte bine la psihic: ”Moralul pacienților este ridicat. Dacă le-aș ordona, sunt convins că ar ataca inamicul în pijamale, exact cum au făcut soldații noștri la Mărășești în 1917”, spune generalul Pântecăraie, comandantul Spitalului Deva.

Scris de TNR
8 aprilie 2020 11:04
Citește mai mult despre: armata

Alte articole

Vezi mai mult