Stabilitate, nu haos! România a lansat un Bitcoin propriu, care nu va creşte niciodată

Într-un sondaj recent, mii de români au declarat că s-au săturat să audă ştiri despre creşterea fulminantă înregistrată de moneda Bitcoin. Din fericire, Ministerul de Finanţe are o soluţie pentru ei: primul Bitcoin românesc, o criptomonedă similară, dar a cărei valoare nu va creşte niciodată.

„În fiecare dimineaţă aflu despre Bitcoin că a mai crescut cu o mie de dolari şi mor de ciudă că n-am cumpărat şi eu câţiva atunci, la început. E un adevărat chin”, spune Nicu Şulea, şomer din sectorul 4 al Capitalei. „Chiar ar fi bine să existe o monedă virtuală pe care s-o poţi cumpăra oricând liniştit, fără grabă, ştiind sigur că oricum şi mâine va valora cât un c*cat în ploaie. Mă bucur că Guvernul gândeşte la fel!”

Experţii spun că Bitcoinul românesc a fost un succes: imediat după lansare, valoarea acestuia a scăzut la zero, estimarea fiind că va rămâne acolo timp de cel puţin 200 de ani, când doar riscă să mai scadă un pic.

„E şi foarte uşor de ţinut minte, fiindcă oricâţi bitcoini româneşti ai avea în wallet, îi vei putea converti mereu în 0 lei, 0 euro sau 0 dolari”, a adăugat unul dintre primii investitori, un inginer din Craiova care a cumpărat deja 900 de milioane de „Rocoin” contra unei scame din buric.

Scris de Vasile
11 decembrie 2017 17:12
Citește mai mult despre: bitcoin criptomoneda curs valutar

Alte articole

Vezi mai mult