Statul rechiziționează cazanele de țuică, sub pretextul că face vaccin cu ele

Abuzuri fără precedent! Sub pretextul că Institutul Cantacuzino ar avea nevoie în procesul de obținere a unui vaccin anti-Covid, statul român a început să rechiziționeze cazanele de țuică, spre indignarea miilor de gospodari. Aceștia sunt îngrijorați că de fapt statul le ia cazanele ca să producă spirt, pe care să-l vândă la suprapreț în magazine.

”E cea mai gravă încălcare a democrației din istoria României. Nici Burebista, care a ars viile, nu a confiscat cazanele de țuică ale dacilor”, spune indignat profesorul Decebal Popescu. Peste tot în țară, gospodarii le spun autorităților că vor să se sacrifice ei, dar să nu le ia cazanele: ”Luați-mă pe mine, testați vaccinul pe corpul meu, dar lăsați-mi în pace cazanul meu, e din cupru 100%”, spune nea Romică din Vâlcea.

”Ăștia s-or întrece cu gluma. Să rechiziționeze pe muma lor”, spune Petre baci din Bihor. ”Nici Securitatea n-o avut curaj să-mi ia cazanul, s-or temut că nu mai are cine face pălincă în sat pe urmă, și apoi ei ce-or bea?”, spune meșterul pălincar. În Moldova, oamenii nu comentează decizia rechiziționării cazanelor, dar toată lumea își ascute topoarele, semn că aici trag linie în lupta cu Covidul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
4 noiembrie 2020 14:56
Citește mai mult despre: cazan covid țuică

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult