Stenograme suspecte pe aeroportul din Cluj! Nimeni nu spune ”Tulai!” sau ”No, futu-i!”

Apar tot mai multe argumente că adevărata discuție dintre turnul de control și piloții avionului Boeing ieșit în decor pe aeroportul din Cluj nu a fost făcută publică. Cel mai puternic, de departe, este legat de cuvintele folosite în stengrame. ”Limbajul turnului de control nu este deloc plauzibil”, spune un reputat lingvist, ”orice ardelean își dă seama de asta.”

”În mod normal, cel puțin la fiecare trei cuvinte trebuia să se audă un «Tulai!» sau un «No, futu-i!», ceea ce nu s-a întâmplat”, a continuat lingvistul. ”De asemenea, nimeni n-a spus că «S-a îmburdat avionul!», «Să ia cineva harapauăle și să verifice avionul» sau «Ia calul și leagă avionul de chișafău, să-l tragem înapoi pe pistă!» Acestea sunt doar câteva expresii pe care turnul de control de Cluj ar fi trebuit să le folosească.”

De asemenea, este suspectă viteza cu care s-au făcut publice stenogramele incidentului aviatic petrecut ieri. ”La Cluj, în inima Ardealului, în doar câteva ore cineva a transcris discuția dintre piloți și turnul de control și a făcut-o publică. Hai să fim serioși, așa viteză de reacție nu există în Ardeal. Stenogramele alea erau deja scrise, probabil sunt vechi de câțiva ani, nu au cum să fie de ieri”, acuză un ziarist clujean.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
8 ianuarie 2016 14:55
Citește mai mult despre: Ardeal avion cluj stenograme

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult