Stephen Hawking a declarat că Moş Crăciun nu există

Cunoscutul fizician Stephen Hawking susţine că existenţa lui Moş Crăciun este imposibilă, din punct de vedere ştiinţific. Potrivit lui Hawking, cele mai recente descoperiri din domeniul fizicii demonstrează clar că nu e posibil ca un bătrân obez să treacă prin casele tuturor copiilor cuminţi într-o singură noapte, folosindu-se doar de o sanie zburătoare trasă de reni.

După secole în care oamenii au crezut în existenţa unei fiinţe cu barbă care aduce daruri de sărbători, ştiinţa contemporană a arătat clar că nu are cum să existe aşa ceva. Potrivit lui Hawking, Moş Crăciiun nu poate parcurge distanţe mari într-o singură noapte, deoarece sania lui nu are cum să zboare.

“Sania lui Moş Crăciun este mai grea decât aerul, ca să nu mai vorbim de Moş Crăciun. Nu are motor, nu are nimic. Acum vin şi vă întreb: Cum se ridică sania aia de la sol? Plus că nimeni n-a mai pomenit până acum reni zburători. Nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să fiu acuzat că stric spiritul Crăciunului. Mie mi-ar plăcea să existe Moş Crăciun, dar cu adevărul ştiinţific nu te pui.”

Stephen Hawking susţine că a încercat el însuşi să construiască o sanie asemănătoare cu a Moşului, însă nu i-a ieşit. Pe când era mai tânăr, fizicianul a urcat sania pe acoperişul casei şi a încercat să zboare cu ea până la hornul unui vecin. Din păcate, vehiculul a căzut blană şi s-a zrobit de asfalt. Iată cum îşi aminteşte Hawking experimentul nereuşit:

“Când îmi aduc aminte ce-am păţit, mă gândesc că mai bine mă astâmpăram. Nu puteam eu să stau liniştit la gura sobei sau să mă dau cu sacul pe derdeluş? M-a mâncat în cur să văd dacă există Moş Crăciun. Acum, n-aş mai mişca niciun deget pentru asta…”

Scris de TNR
16 decembrie 2010 15:12

Alte articole

Vezi mai mult