Ştiam că în Elveţia e mai bine decât la noi, dar nici nu vă imaginaţi cât de bine poate să fie de fapt. Surse dintr-un canton ne confirmă că în Elveţia de două ori pe săptămână vin gunoierii care îţi iau sacul cu gunoaie şi îţi pun la loc un sac cu bani, atât franci elveţieni, cât şi dolari şi euro, ca să nu mai stai aiurea la exchange şi să pierzi timpul, timp în care ai putea face şi mai mulţi bani.gunoi_elvetia.jpg

Acest lucru explică şi de ce sunt elveţienii atât de bogaţi, dar şi disciplina lor. “Dacă nu pui sacul de gunoi cum trebuie, dacă nu reciclezi corect, evident că nu mai primeşti sacul cu bani. De-asta sunt elveţienii aşa organizaţi”, explică Decebal von Poppen, elveţian de origine română.

Evident, şi în Elveţia există probleme şi corupţie. Alte surse din alt canton elveţian spun că dacă eşti atent cu gunoierul, adică dacă îi dai o cinzeacă, îţi lasă un sac cu bani mult mai mare şi vine chiar şi de 3 ori pe săptămână. Evident, nu e bine să exagerezi. “Lumea îşi dă seama că faci ceva necurat când îţi cumperi câte două seifuri pe lună. E clar că ceva e dubios şi ulciorul nu merge de multe ori la izvor”, spune Decebal von Poppen.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Monday, 13.01.2020 15:19 Social

National Cinematografic