Știați? În Munții Dobrogei există un Grand Canyon de 1,8 metri adâncime

În zona impunătorilor munți ai Dobrogei, care ating chiar și amețitoarea înălțime de 467 metri, se află și un veritabil Grand Canyon, de care puțină lume știe. Desigur, asta și pentru că mulți turiști nu sunt atenți pe unde calcă și efectiv nu-l văd când trec pe lângă el.

Grand Canyon-ul Dobrogei are pe alocuri o adâncime care atinge chiar și 1,8 metri. Dacă ești neatent și cazi într-o astfel de zonă, se pot produce accidente grave, care merg până la o sucire de gleznă.

Primăvara, când se învolburează apele din canion, ele pot ajunge la 20 de centimetri și, dacă nu ai bocanci sau cizme de gumă, îți intră apa în încălțări. Turiștii care vor să pozeze apele învolburate al canionului dobrogean trebuie însă să rețină că au nevoie de un zoom de cel puțin 10x, altfel nu se va discerne nimic.

Dacă adâncimea de 1,8 metri este amețitoare, nu același lucru se poate spune și despre lățimea canionului dobrogean. El are doar 20 de centimetri lățime, ceea ce înseamnă că nici măcar un bețiv nu poate să doarmă în el.

Scris de Calin
8 martie 2023 16:21
Citește mai mult despre: Dobrogea munti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult