Știrile despre cât de prost stăm la boli cardio-vasculare, principala cauză a infarctului

Cititorii români de știri trăiesc într-o spaimă continuă că ar putea muri de boli de inimă iar acest stres continuu crește șansele unui infarct sau unui atac vascular cerebral. Conform majorității știrilor din presa românească, România este pe locul I la morți din cauza bolilor cardio-vasculare.

„Am un job de birou unde trebuie să evit responsabilitatea vreme de 8 până la 10 ore pe zi. Când nu este șeful în birou, pentru că și el evită responsabilități, citest știri de pe internet, stau pe facebook și sunt asaltat continuu de informații șocante. Una din două știri mă avertizează că voi fi uluit de ceea ce voi afla”, spune Mioara Papuc, care lucrează ca referent gradul II. „Trăiesc mereu cu spaima că voi muri de infarct, am pulsul 120 constant mai ales când mă gândesc că suntem primii în Europa la boli cardio-vasculare. Dacă facem vreo greșeală și picăm pe locul doi sau, Doamne-ferește, pe locul trei. E singurul domeniu în care mai facem performanță”, a confirmat și Radu Coman, account manager la o firmă din București. 

Cazurile de oameni care mor prea tineri din cauza bolilor cardio-vasculare se înmulțesc în fiecare zi. Marcel Iancu din Constanța a murit la doar 35 de ani după ce s-a uitat la un documentar BBC de 12 episoade dedicat bolilor de inimă. Statisticile arată că românii care nu citesc știri trăiesc, în medie, cu 15 ani mai mult decât ceilalți români.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

7 decembrie 2018 15:05
Citește mai mult despre: infarct inimă stiri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult