În plin sezon rece, vaccinul gripal nu mai e pe stoc la niciun producător, avertizează surse din Ministerul Sănătăţii. Potrivit acestora, anul care tocmai s-a încheiat a fost unul extrem de prost pentru prune, mai ales în judeţe cheie precum Bihorul sau Sălajul, de unde provine 70% din vaccinul ţării.

vaccingripa_crizaprune.jpg
Nici alte zone ale ţării n-au fost ocolite de ghinion. "Din livada asta scoteam de obicei vreo şapte vedre de vaccin pe la 40 de grade, adică mai bine de 100 de litri. Anul ăsta abia dacă mi-a ieşit de câteva injecţii!", se plânge Aurel Cobză, şeful unei mici companii farmaceutice din Teleorman.

Pentru a asigura sănătatea populaţiei în următoarele luni, Guvernul ia în calcul să importe cantităţi importante de vaccin de prună şi tescovină din ţările învecinate.

"Bulgaria şi Serbia au avut producţii bune de fructe, să vedem însă dacă vaccinul lor are acelaşi efect protector. Vorbim poimâine, dă-vă-n...", a declarat nea Costel, degustător pentru Agenţia Naţională a Medicamentului.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Wednesday, 22.01.2020 16:40 Social

National Cinematografic