Studiu: 3 din 4 români se declară toleranţi cu „bozgorii” și „țiganii”

Suntem unul din cele mai tolerante popoare din Europa! Acesta este rezultatul unui recent studiu sociologic, conform căruia din 3 din 4 români declară că nu au nicio problemă cu persoanele de altă etnie sau altă rasă din ţara noastră, nici măcar cu „bozgorii”, „arăbeţii” sau „gălbejiţii”, oricât de „obraznici şi porniţi să ne fure ţara ar fi aceştia”.

„Suntem un popor extrem de îngăduitor”, spun autorii studiului, „în condiţiile în care peste 75% dintre concetăţenii noştri recunosc că nu au nicio problemă să convieţuiască cu minoritari, cel puţin până la următorul genocid. Mai mult, majoritatea celor chestionaţi au demonstrat că au o minte deschisă şi sunt conştienţi de existenţa multor minorităţi obraznice în ţara noastră, printre care au fost nominalizaţi în principal bozgorii, ciorile, săsoii şi, fireşte, iudeo-masonii.”

Sociologii sunt însă îngrijoraţi de faptul că 1 din 4 români nu împărtăşeşte această atitudine: „Aproape un sfert din repondenţi au spus totuşi că ei şi-ar dori ca liderii maghiari să renunţe la iredentism şi să accepte egulile jocului politic sau ca minoritatea romă să fie mai permeabilă valorile civilizaţiei moderne. Indivizii care spun aşa ceva demonstrează un şovinism primitiv şi intolerant, care nu-şi are locul în societatea noastră.”

Scris de TNR
16 martie 2012 13:03

Alte articole

Vezi mai mult