Parazitismul e în floare! Un studiu realizat de IMPAS pentru compania Milip Norris arată că, deşi 5.600.000 de români sunt fumători, mai puţin de 600.000 chiar cumpără ţigări. Restul de 5 milioane, arată sondajele, fie şi-au uitat ţigările acasă, fie încearcă să se lase, fie n-au luat încă salariul, dar oricum te roagă să le dai şi lor o ţigară.

fumatori_paraziti.jpg
"Acum înţeleg de ce, ori de câte ori îmi iau un pachet de ţigări, oricât de bine le-aş ascunde tot vine la mine o ceată întreagă de colegi să mă fumeze. Care va să zică, e un fenomen sociologic", exlamă Decebal Popescu, corporatist din Pipera. "În schimb, dacă rămân eu o dată fără ţigări, ciuciu."

"Fumez de la 14 ani. N-am cumpărat ţigări în viaţa mea. Nu ştiu nici măcar cât costă. Are mereu colegu'", confirmă Eusebiu Turcu, fumător înrăit, 54 de ani.

"E şi un aspect pozitiv aici. De câte ori un român renunţă la fumat, cei 5-6 care îl tapau de ţigări vor fi şi ei nevoiţi să se lase", spune Marcel Caricu, cercetător.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 26.09.2019 04:30 Social

National Cinematografic