Studiu! 90% din cei care se vaită că s-au îngrășat de sărbători erau grași și înainte

Nu plecați după fentă, oameni buni! Tot mai mulți români anunță după sărbători pe apropiați, pe vecini, pe oricine are urechi și ochi că au pus câteva kile pe ei de sărbători. Studiile comparative arată însă altceva! 90% din cei care pretind că s-au îngrășat erau grași și înainte de sărbători.

Cu datele adunate din studiu, cercetătorii de la Institutul de Sociologie și Nutriție Sergiu Cantacuzino din București, au încercat să afle ce se întâmplă de fapt. „Vorbim, cel mai probabil, de acei oameni numiți colocvial „curve de atenție” care încearcă să atragă și ei atenția cu ceva celor din jur și, pentru că nu au făcut nimic notabil, anunță un fapt biologic relativ normal, depunerea de ținut adipos în perioada aceasta de lipsă de activitate”, a explicat directorului institutului, Decebal Popescu. 

O altă explicație pentru pofta grașilor de a minți în această perioadă a anului ține tot de specificul românesc. „Mulți români nu vor de fapt decât să spună că nu sunt foarte săraci, așa cum îi vede lumea civilizată, ci sunt atât de bogați încât și-au permis chiar și mâncare de sărbători. În viziunea lor acest lucru impresionează pe oamenii care sunt cu adevărat bogați și nu trebuie să spună că s-au îngrășat”. 

5 ianuarie 2018 13:23
Citește mai mult despre: grasi mancare Sarbatori

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult