Impresia că românii sunt nesimțiți pare să fie una greșită. Un studiu efectuat recent în preajma coșurilor de gunoi arată că, deși cei mai mulți români aruncă pe trotuar ambalajele de care nu mai au nevoie, aceștia nu o fac din nesimțire sau lipsă de considerație pentru mediu, ci pentru ca gunoierii să nu se mai obosească să scoată gunoiul din coș.gunoi_aruncat_langa_cos.jpg

"Ați văzut și dumneavoastră cât de înguste sunt gurile coșurilor de gunoi, sunt sigur că se pierde o grămadă de timp răsturnând gunoiul în mașină", spune Geo Lemandroi, un bucureștean din Berceni, în timp ce aruncă pe trotuar un pet de Bucegi. "Plus de asta, e foarte greu să nimerești coșul de fiecare dată, nu toți ne-am născut cu asemenea talente. Nu mai zic că uneori coșu-i deja plin, iar următorul e la cel puțin câțiva metri distanță, și nu ne permitem să pierdem timpul", adaugă acesta.

Ca urmare, autoritățile au decis să renunțe la coșurile de gunoi, și să le deseneze pe trotuar. "Ne-am folosit de ocazie ca să scăpăm de coșuri, că și așa sunt inestetice. Din păcate, românii nu sunt în stare să nimerească nici măcar coșul de gunoi desenat pe trotuar", spune un reprezentant al Primăriei București.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Luchian | Saturday, 03.10.2015 10:08 Social

National Cinematografic