Studiu. 95% din români ar dori Unirea cu Basarabia că așa se mai dă o zi liberă de la stat

O cercetare făcut pe un eșantion reprezentativ de români a scos la iveală că, în realitate, foarte mulți concetățeni își doresc din suflet unirea cu Basarabia întrucât asta ar însemna încă o sărbătoare și, pe cale de consecință, încă o zi liberă de la stat. Unirea cu Basarabia ar putea pica lunea sau vinerea, să iasă un weekend lung, sau marțea și joia, să iasă un weekend și mai lung, că în acest caz decide Guvernul încă o zi liberă. 

Conform datelor adunate românii au prefera, dacă se poate, ca unirea cu Basarabia să se facă spre finalul lunii iulie, începutul lui august, că e perioadă de concedii. „Știm că e posibil, de la an la an, ca această zi să pice sâmbăta sau duminica, este un risc pe care trebuie să ni-l asumăm”, a declarat unul din cei intervievați. 

Pe de altă parte există un grup de români care spun că ar trebui să respectăm tradiția creștină a moldovei noastre și a moldovei rusești și să stabilim ziua unirii ca Paștele, în fiecare an, în funcție de fazele lunii. În felul acesta știm sigur că va pica într-o zi lucrătoare. Specialiștii estimează că dacă România s-ar uni cu mai multe țări în câțiva ani ar putea fi mai mare ca Rusia și n-ar mai munci nimeni, pentru că în fiecare zi am sărbători câte ceva. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 ianuarie 2017 13:24
Citește mai mult despre: Basarabia Unire

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult